Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Op de Wilgenstraat in Leeuwarden heeft dinsdagmiddag rond kwart voor zes een diefstal plaatsgevonden. De dief is er met de fiets vandoor gegaan.

Op de Esdoornstraat is de 22-jarige Leeuwarder aangehouden. Hij rende vervolgens weg, waarbij hij zijn rugtas achterliet, en kon niet meer worden aangehouden. Een dag later meldde hij zich zelf op het bureau, waar hij alsnog is aangehouden.

Een 31-jarige Leeuwardense is op heterdaad betrapt op een winkeldiefstal op de Hoeksterpad in Leewuarden. Zij heeft onder meer shampoo meegenomen. De vrouw bleek ook uit winkels aan het Johan Kolffplein en Lieuwenburg shampoo hebben gestolen. Ze is aangehouden door de politie.

Een 31-jarige autobestuurder uit Leeuwarden is woensdagavond rond kwart voor acht aangehouden voor het rijden onder invloed. De chauffeur slingerde over de Pieterseliestraat in Leeuwarden. Uit de speekseltest blijkt dat de verdachte onder invloed is van 3 soorten drugs. Tegenover de politie weigerde de Leeuwarder een verklaring af te leggen. Wel wil hij tegenover de rechter een verklaring afgeven. Zijn rijbewijs is ingenomen, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en heeft een boete gekregen.