Waterfestival voor jong en oud

Leeuwarden - De 'Capital of Watertechnology', Leeuwarden, is het weekend van 28 en 29 april de plek waar je moet zijn als het om waterplezier gaat. Dan is er op de WaterCampus en langs het riviertje de Potmarge van alles te doen voor het hele gezin.

Het waterfestival is het startevent van de ‘Nationale Week van ons Water’, het landelijke programma om het waterbewustzijn te stimuleren.

Heerlijk fris gezuiverd water. Iedere dag gebruik je er meer dan honderd liter van. Je wast je ermee en drinkt ervan. Je speelt erin of vaart erop. Geen dag zonder water! Maar we houden het water ook buiten de deur. Of beter gezegd: buiten de dijken. Anders zouden we tot ver over onze oren in het zoute zeewater staan. Water houdt ons allemaal bezig en dat vieren we het weekend van 28/29 april met het 'Waterfestival'.

Het Waterfestival is fun voor iedereen 
Het festivalterrein loopt vanaf de waterspeeltuin aan de Potmarge tot aan het markante gebouw van 'Wetsus' en is gratis toegankelijk. Er gebeurt van alles, fun en verwondering voor iedereen. Het festival heeft vijf thema’s: WaterFunPark, WaterWeetWereld, WaterCampus Proeftuin, Waterland Fryslân en het WaterTheater. Er is kunst en theater waar de spetters vanaf vliegen. Aandacht voor onze Friese natuur die zo rijk is aan water. Maar we zetten ook de spotlights op techniek en werken met water in de WaterCampus Proeftuin. Daar kunnen kids en ouders onder leiding van een 'Waterprofessor' maar raak experimenteren met water.

Het 'WaterTheater' heeft een uitgebreid programma met gratis voorstellingen voor kids van drie tot twaalf jaar. PoppaP is er met de voorstelling 'Water voor nu en voor later', Inki Pinki Poppentheater komt met Plastic Soup wat een troep, de zoektocht naar mevrouw Oester, er zijn shows van een watergoochelaar en een hele bijzondere bellenshow van Bubblicioun. Liever actief bezig? Stap dan in een doorzichtige kano en kijk naar de waterwereld onder je. Kruip in een aquabubble en rol over het water, of wees bioloog voor één dag en bestudeer het leven in het water. Of bouw je eigen dijken in de dijkenbouwbak van Wetterskip Fryslân! Onderwater-drones? VR-experiences? Zeepkist-talks? Een Italiaaanse gondel? Het is er allemaal.

WaterConnecting 2018
Het Waterfestival is een initiatief van WaterConnecting2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân, vol waterevents in en rond Leeuwarden en het festival is de start van de ‘Nationale Week van ons Water’.

Toegang en tijden
Het Waterfestival is gratis toegankelijk en op zaterdag 28 en zondag 29 april is het festivalterrein bij de Potmarge en de Watercampus open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.waterconnecting.frl.