Kort politienieuws

Leeuwarden - Op de Harlingerstraatweg in Leeuwarden is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dief of dieven zijn via het platte dak en een raam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Een 63-jarige man uit Leeuwarden is donderdagavond rond kwart over tien gevallen op de kruising Groningerstraatweg/Bleeklaan. De Leeuwarder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Op de Slauerhoffweg in Leeuwarden is donderdagavond tegen middernacht een autobestuurder aangehouden, omdat hij flink slingerde. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van cocaïne was. De 26-jarige man uit Franeker is meegenomen naar het politiebureau. Daar is een bloedproef afgenomen, dat naar het NFI is gestuurd. De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

 

Op het Kalverdijkje in Leeuwarden is vrijdag tussen 01.15 en 13.45 uur een zwarte Daihatsu, Materia gestolen. De auto heeft als kenteken 36GNF3. Wie de auto ziet rijden, moet contact opnemen met de politie via 112. Wie informatie over het voertuig heeft, kan bellen met de politie via 0900 8844.

 

Een dief is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt door de zoon des huizes, die om tien voor drie thuis kwam. De dief is via de raam van de garage binnengekomen. Hij droeg een bivakmuts en is per fiets gevlucht. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

 

Op de Tolhûswei in Leeuwarden is vrijdagochtend de diefstal van een auto ontdekt. De sleutels waren uit de woning gestolen. Rond 12 uur bleek de auto in het Duitse Bremen te zijn. Een 33-jarige man zonder vaste woonplaats is aangehouden. Het verzoek om het uit te leveren is ingediend.

 

Een bewoonster van een woning op de Schieringerweg in Leeuwarden is vrijdagnacht wakker geworden van een bons. De volgende ochtend bleek dat iemand geprobeerd heeft om via de achterdeur in te breken. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

 

Een 43-jarige vrouw uit Leeuwarden is vrijdagmiddag betrapt bij een winkeldiefstal op de Oostersingel. De vrouw nam avocado, koffie en hondenstrips mee. Zij bleek ook al eerder winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De vrouw is door de politie aangehouden.