Cambuur sluit reguliere seizoen af met winst bij Telstar

Velsen-Zuid - SC Cambuur heeft zaterdagavond de volle buit overgehouden aan het uitduel tegen SC Telstar. De Leeuwarders waren in het Rabobank IJmond Stadion met 0-1 de sterkste.

De manschappen van trainer René Hake sloten de reguliere competitie, met een zesde opeenvolgende zege en de achtste plaats op de ranglijst, fraai af. Dinsdag 1 mei treden de Leeuwarders in de eerste ronde van de play-offs aan in en tegen Dordrecht, zaterdag 5 mei volgt de return.

Wedstrijdverloop

De thuisploeg oogde in de openingsfase iets sterker dan de Leeuwarders. Telstar mocht in het eerste kwartier tevens een tweetal corners nemen, maar tot echte doelpogingen kwam men niet. in de zeventiende minuut kreeg Cambuur een vrije trap op randje '16'; Daniel Crowley krulde de bal naast. Op het halfuur werd Justin Mathieu door Rodny Lopes Cabral gevloerd nabij de doelmond van Telstar; Bijl, de arbiter van dienst, stuurde Cabral met rood van het veld en legde de bal op de stip. Mathieu faalde niet vanaf elf meter: 0-1. In de 39ste minuut was Mathieu dichtbij verdubbeling van de marge; Rody de Boer, de goalie van Telstar, redde fraai. In de 44ste minuut vloog een pegel van Melvin Platje voorlangs. Op slag van rust verliet Matthew Steenvoorden geblesseerd (knie) het veld, Omar El Baad was zijn vervanger. 

De wedstrijd werd zonder verdere wijzigingen hervat.

Zeven minuten na rust leek Martijn Barto, op aangeven van Kevin van Kippersluis de trekker over te halen, maar de topscorer van de Leeuwarders kon net niet lekker bij de bal. Op het uur was Jordy van Deelen bijna trefzeker en uit de rebound was ook Barto gevaarlijk dichtbij de 0-2. Beide keren lag keeper De Boer in de weg. Vier minuten later zeilde een inzet van Platje ruim over. In de zeventigste minuut faalde Platje opzichtig toen hij voor open goal naast schoot. Een minuut later werd Van Kippersluis door keeper De Boer gevloerd. Arbiter Bijl toonde nu geen kaart maar gaf wel een penalty; Van Kippersluis zag deze echter gekeerd worden door De Boer. In de 76ste minuut vond Van Kippersluis opnieuw De Boer op zijn weg na een flinke uithaal. Issa Kallon zag in de 78ste minuut een inzet uit de doelmond gekopt worden door een verdediger. Kort daarna bediende Kallon Van Kippersluis die uit de draai - jawel daar was hij weer - doelman De Boer in de weg zag liggen. De 0-2 bleef dus achterwege, maar de 0-1 was voldoende voor de zesde zege op een rij voor de geel-blauwen. 

Opstelling SC Cambuur

Cummins, Van Deelen ('61 Houtkoop), Steenvoorden ('45 El Baad), Schilder, Van Wermeskerken, Schils ('70 Kallon), Crowley, Boerlage, Mathieu, Barto, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Mathieu ('31/penalty)

Bijzonderheden: Cabral (Telstar) kreeg rood ('30), Van Kippersluis mist penalty ('71)

Scheidsrechter Bijl gaf geel aan Lynen (SC Telstar) en Steenvoorden, Schilder, El Baad, Mathieu (SC Cambuur).