Meivakantie in Stadsschouwburg De Harmonie

LEEUWARDEN - Stadsschouwburg De Harmonie heeft een aantal vakantietips voor de meivakantie. Kinderen hoeven zich er niet te vervelen.

Op woensdag 2 mei staan er twee voorstellingen van De Kleine Zeemeermin (6+) van Theater Terra op het programma. Een bijzondere voorstelling, waarin zowel poppen als mensen de hoofdrol spelen.

Voor kinderen die de kleine zeemeermin en de prins willen ontmoeten, of zelf een zeemeermin of prins willen zijn, is deze voorstelling op het lijf geschreven. Na de voorstelling is er een Meet & Greet. Ook kunnen de jonge bezoekers zich voor en na de voorstelling laten schminken.

Om de avond af te sluiten speelt woensdag 2 mei om 19:30 uur ‘De tuinen van herinnering’ door BEER muziektheater. Een theaterstuk over de eigenaardige vader van de tienjarige Michel. Hij kleedt zich namelijk regelmatig als clown. Michel schaamt zich dood, maar dan onthult zijn oom een familiegeheim over een verzetsdaad van de tweede wereldoorlog.

Dirk Scheele, kinderheld van Nickelodeon, komt op zondag 6 mei om 15:00 uur met zijn show ‘Feest!!!’ naar Leeuwarden. Hij neemt een complete rock-‘n-rollband mee. Het wordt een dansfeest vol muzikale verrassingen voor kinderen en ouders.

De jonge bezoekers die wat eerder komen, kunnen zich laten schminken. Dirk Scheele heeft trouwens het nationale handenwaslied ‘Handen Wassen’ bedacht. De clip is op YouTube al meer dan 300.000 keer bekeken.

Kinderen kunnen het Kids Doeboekje meenemen als ze naar De Harmonie komen. Deze is gratis af te halen bij de kassa en staat vol puzzels, raadsels, weetjes en informatie over voorstellingen.