Waterfestival voor jong en oud | Fotoverslag

Leeuwarden - De 'Capital of Watertechnology', Leeuwarden, is dit weekend de plek waar je moet zijn als het om waterplezier gaat.

Er is op de WaterCampus en langs het riviertje de Potmarge momenteel nog van alles te doen voor het hele gezin. Het waterfestival is het startevent van de ‘Nationale Week van ons Water’, het landelijke programma om het waterbewustzijn te stimuleren.

Het 'WaterTheater' heeft een uitgebreid programma met gratis voorstellingen voor kids van drie tot twaalf jaar. PoppaP is er met de voorstelling 'Water voor nu en voor later', Inki Pinki Poppentheater komt met Plastic Soup wat een troep, de zoektocht naar mevrouw Oester, er zijn shows van een watergoochelaar en een hele bijzondere bellenshow van Bubblicioun. Liever actief bezig? Stap dan in een doorzichtige kano en kijk naar de waterwereld onder je. Kruip in een aquabubble en rol over het water, of wees bioloog voor één dag en bestudeer het leven in het water. Of bouw je eigen dijken in de dijkenbouwbak van Wetterskip Fryslân! Onderwater-drones? VR-experiences? Zeepkist-talks? Een Italiaaanse gondel? Het is er allemaal.

WaterConnecting 2018
Het Waterfestival is een initiatief van WaterConnecting2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân, vol waterevents in en rond Leeuwarden en het festival is de start van de ‘Nationale Week van ons Water’.

Toegang en tijden
Het Waterfestival is gratis toegankelijk en is op het festivalterrein bij de Potmarge en de Watercampus vandaag nog geopend open tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.waterconnecting.frl.

Fotograaf Humphrey Paap schoot zaterdag een aantal sfeerbeelden.