Niet weggooien maar inleveren

Leeuwarden - Bij een verhuizing of opruiming duiken vaak brieven, foto’s, dagboeken en ander materiaal uit de Tweede Wereldoorlog op. Gooi deze spullen niet weg, maar neem ze mee naar de inleverdag van het Fries Verzetsmuseum.

Ook Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden, Missing Airmen Memorial Foundation, Kazemattenmuseum Kornwerderzand en het Fries Film Archief doen mee aan de inzamelactie.

Op donderdag 3 mei van 12.00 tot 16.00 uur is de inleverdag Niet weggooien! in de hal bij Tresoar (Boterhoek 1 Leeuwarden).

Het Fries Verzetsmuseum, Tresoar, Fries Film Archief, Kazemattenmuseum Kornwerderzand, Historisch Centrum Leeuwarden en Missing Airmen Memorial Foundation zijn op zoek naar materiaal dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog in Friesland. Van foto’s, documenten en boeken tot sieraden, beeldjes, servies. Vijf oorlogsdeskundigen zitten klaar om het materiaal in te zamelen en om vanuit hun expertise te vertellen over de achtergrond van de objecten. Bovendien zijn zij op hun beurt geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal van u.

Kijk voor meer informatie over dit landelijke initiatief op www.actienietweggooien.nl