Nieuw Cambuur Stadion is goed voor Leeuwarden

LEEUWARDEN - De plannen voor een nieuw Cambuur Stadion in het WTC-gebied zijn gesmeed. Maar hoe kijkt men aan tegen de komst van het nieuwe stadion?

Maarten van Tuinen is vice voorzitter van de SCS Kern van Cambuur, de supportersvereniging van de club. Van kinds af aan ging hij met zijn vader en broer al naar het voetbal. ,,Naar Cambuur gaan voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb in alle hoeken van het stadion gezeten en ik ben bij elke thuiswedstrijd.”

Vanaf het begin van de ontwikkeling van het stadion is er een commissie samengesteld die namens de supporters aangeeft hoe het stadion eruit moet komen te zien. ,,In het grote geheel zijn wij blij met wat de architect van het nieuwe stadion heeft gemaakt. Een groot deel van onze verzoeken is meegenomen. Vooral op het gebied van het zicht op het veld ziet het er goed uit. Zoals de plannen er nu uitzien is het nieuwe Cambuur Stadion goed voor Leeuwarden”, stelt van Tuinen.

Het verlaten van het oude stadion wordt volgens hem een grote stap. ,,Er is een contrast met de huidige situatie. In het oude stadion zit veel emotie. Vele supporters komen daar van kinds af aan. Nu komt er een stadion buiten een woonwijk op een nieuwe plek. Het is een prachtig stadion wat Cambuur nu heeft, maar het zakt door ouderdom bijna in elkaar. De urgentie voor een nieuw stadion is zeer aanwezig. Maar eerst moet van het oude stadion gepast afscheid worden genomen. Dat moet een feest worden, want veel supporters nemen afscheid van een deel van hun leven.”

De belangrijkste taak van Cambuur wordt volgens Van Tuinen om de sfeer mee te nemen naar het stadion. Daar moeten de club en supporters zich de eerste tijd in het nieuwe stadion de volle 200 procent voor geven.