SC Cambuur op rozen na ruime zege in en tegen Dordrecht

Dordrecht - SC Cambuur heeft dinsdag een flinke stap gezet richting de halve finales van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Leeuwarders waren aan de Krommedijk met 1-4 duidelijk te sterk voor de Schapenkoppen.

Het tweeluik met FC Dordrecht krijgt aanstaande zaterdag om 20.45 uur een vervolg in het Cambuur Stadion. 

Wedstrijdverloop

De thuisclub kende bijna een bliksemstart toen Daniël Breedijk in de tweede minuut uit een corner raak leek te koppen; Martijn Barto redde echter middels een halve omhaal op de doellijn! Naarmate het duel vorderde kwam Cambuur steeds beter in het spel. In de twintigste minuut drukten de Leeuwarders het overwicht uit in de score; Jordy van Deelen onderschepte de bal diep op de vijandelijke helft en Daniël Crowley ondernam vervolgens een actie en punterde de 0-1 binnen. Voorts kwam Cambuur nauwelijks in de problemen, maar kort voor rust had het flink mis kunnen gaan; Denis Mahmudov verzuimde oog in oog met Erik Cummins de gelijkmaker binnen te schieten door de bal opzichtig naast te werken. 

Het duel werd zonder wijzigingen hervat.

In de 47ste minuut verdubbelden de manschappen van trainer René Hake de marge. Op aangeven van Crowley rondde Justin Mathieu gedecideerd af: 0-2. De thuisclub bakte er daarna helemaal niks van en de 0-3 hing nadrukkelijk in de lucht. De aansluitingstreffer viel na ruim een uur spelen dan ook uit het niets. Julius Bliek bracht de spanning - zogezegd zeer verrassend - terug in het duel: 1-2. In de zeventigste minuut stond Crowley aan de basis van de 1-3. Barto mocht de trekker overhalen en dus was de marge weer twee. Diezelfde Barto was in de 84ste minuut andermaal trefzeker, dit keer kwam de assist van de pas ingevallen Furdjel Narsingh: 1-4 en dat was tevens de eindstand. De geel-blauwen zitten met dit klinkende resultaat op rozen als het gaat om een plek in de volgende ronde van de play-offs.

Opstelling SC Cambuur

Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken, Schils, Crowley, Rosheuvel, Mathieu ('74 Van Kippersluis), Barto ('84 Robertha), Houtkoop ('74 Narsingh)

Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Crowley ('20), 0-2 Mathieu ('47), 1-2 Bliek ('63), 1-3 Barto ('70), 1-4 Barto ('84)

Scheidsrechter Bax hield de kaarten op zak.