Fietsen voor goede doel bij LOOP Leeuwarden

Leeuwarden - Dat niet iedereen gaat hardlopen of wandelen bij LOOP Leeuwarden komt misschien als een verrassing voor sommigen, toch zijn er een aantal die het anders aanpakken.

Dennis Hendriks en Jeroen de Boer gaan tijdens het evenement fietsen. Om precies te zijn: ze gaan een spinningmarathon organiseren op het Zaailand. Dit doen ze niet zomaar, ze gaan geld inzamelen voor het goede doel KiKa. 

Jeroen gaat in juni de ‘Giro di KiKa’ fietsen, waarbij hij zes dagen lang door Italië fietst om geld op te halen voor kankeronderzoek: ,,Drie jaar geleden deed ik mee met de ‘Tour for Life’, waarbij ik in zeven dagen van Italië naar Nederland fietste. Toen besloot ik om het jaar aan een ‘monstertocht’ mee te doen. Ik doe graag tochten die geld ophalen voor kankerbestrijding aangezien mijn vrouw twee keer de diagnose kreeg, en twee keer won ze. Ik ken dus de waarde van deze onderzoeken. Om mee te mogen doen met Giro di Kika moet ik wel een soort ‘entree’ betalen, dit om het maximale resultaat te behalen. Dat is ook de voornaamste reden dat ik de spinningmarathon samen met Dennis organiseer. Dat ik fietsen erg leuk vind, helpt natuurlijk ook mee. Vorig jaar hebben ze bij deze tocht €730.000 opgehaald, dus je kan je voorstellen dat KiKa daar erg blij mee is!” 

Dennis heeft ervaring met het organiseren van soortgelijke evenementen: ,,Ik heb altijd wat gehad met monstertochten, zelf heb ik bijvoorbeeld de Transalp gefietst. Ook kanker gaat mij aan het hart, mijn moeder is eraan overleden. Ook mijn ex-vrouw, de moeder van mijn kinderen, heeft kanker gehad. Een aantal jaren geleden bracht een goede vriend mij in aanraking met de Alpe D’Huzes. Hier leerde ik Bas Mulder kennen en we werden goede vrienden, hij is helaas inmiddels overleden. Toen ik in 2011 voor de derde keer de Alpe D’Huzes wilde beklimmen, organiseerde ik succesvol een spinningmarathon in samenwerking met LOOP Leeuwarden. Toen Jeroen enkele weken geleden met het idee kwam om een spinningmarathon te organiseren voor KiKa dacht ik vrijwel direct weer aan LOOP Leeuwarden. Via mijn oude contacten en de voorzitter, Siebe Annema, was het toen zo geregeld. Siebe liet ons direct weten enthousiast te zijn en mee te willen werken.” Loop Leeuwarden wordt georganiseerd vanuit de visie dat sport verbindt. Met deze spinningmarathon wordt dat nog maar eens duidelijk. Dennis vervolgt: ,,Het eerste wat we nodig hadden waren natuurlijk fietsen en fietsers. De sportschool waar ik lesgeef, Ursus, was bereid de borg voor de zestig fietsen op zich te nemen. Een zwager van Jeroen regelt het transport van de fietsen. Maar we hadden meer nodig. Het werd echt mooi toen werd besloten dat we de concurrenten mee zouden nemen in het proces. Zo zijn we het contact aangegaan met de My HealthClub en Fitland, die waren gelukkig ook enthousiast. Hiermee wordt de groep dus alleen maar groter.”

Iedereen kan meedoen met de spinningmarathon. Om 12.30 uur starten ze op het Zaailand en meedoen is gratis, maar het is natuurlijk wel de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen! Kun je niet aanwezig zijn maar wil je toch helpen? Doneren kan via www.girodikika.nl/jeroen-de-boer. Steun Dennis en Jeroen in de strijd tegen kanker op zondag 20 mei tijdens LOOP Leeuwarden!