Sportvereniging Friesland organiseert meerdere loopevenementen

Wijtgaard - Sportvereniging Friesland houdt op woensdag 9 mei de 25ste Twirreloop in Wijtgaard, gevolgd door de Stienserloop (16 mei) en de Langstetraatloop (26 mei).

De Sportvereniging Friesland staat er bekend om dat zij veel lopen organiseren in Friesland, Groningen en Drenthe en dat tegen een laag inschrijfgeld en prima verzorging.

Zo gaat woensdag 9 mei voor de 25ste keer de Twirreloop in Wijtgaard van start. Thijs Hofstra is hier het boegbeeld die deze loop met de SV Friesland organiseert. De start is woensdagavond half acht vanaf het Dorpshuis De Twirre Tjissema 8 Wijtgaard, hier is de inschrijving en kleed/douchegelegenheid. De te lopen afstanden zijn: 2.5km (jeugdloop), 5.8km,10km en 14.7 km. Parkeren kan op de parkeerplaats en bij de kerk.

Thijs heeft de routes uitgezet langs onder meer het kanaal De Zwette. Ieder jaar komen er meer lopers naar deze goed georganiseerde prestatieloop waar je voor €5,- aan kunt deelnemen. Wie een medaille wil betaalt €3,- extra na afloop in de sportzaal. Waardevolle voorwerpen kunnen worden ingeleverd tot na de loop, na de finish is er verzorging maar ook onderweg.

Meer info: zie www.svfriesland.nl ook voor de Stienserloop en Langste Straatloop van Nederland in Sint Jacobiparochie.