Noordsterren gaan op soap-toer

LEEUWARDEN - De Noordsterren spelen zaterdag 12 mei in de voorstelling ‘Altijd Wad’, een geïmproviseerde soap die zich afspeelt in een fictief hotel op Vlieland. De voorstelling begint om 20.00 uur in De Bres.

Om het 25-jarig bestaan van De Noordsterren en het Culturele Hoofdstadjaar te vieren, trekt de vereniging alles uit de kast. Sander Veen, meervoudig Nederlands Kampioen Theatersport, trainde de Noordsterren. Veen: ,,We nemen de soaptraditie op de hak, maar maken er in de tussentijd een sprankelend verhaal van.”

De acteurs van de Noordsterren spelen elk een personage in het hotel. Alle clichés komen naar voren: van dronken vrijster tot flirtende barman en van achterbakse manager tot overambitieuze portier.

Naar aanleiding van een suggesties uit het publiek wordt de plot ter plekke verzonnen. Klassieke elementen uit soapseries komen hier zeker in terug. Daarnaast staat er voor de bezoekers een aantal intermezzo’s te wachten.

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door improvisatiemuzikant Bram Brouwers, die met De Mirakelse TV-tunes Coverband al menig soaplied de revue heeft laten passeren. Jonas Albada, voorzitter van de Noordsterren: ,,We willen onze fans laten ervaren wat er allemaal met improvisatietheater mogelijk is en nieuwe bezoekers verrassen met een beleving die ze nooit eerder hebben gehad.”

Kaarten zijn te reserveren via info@noordsterren.nl of www.theaterdebres.nl.