Under the Tree in Slieker

LEEUWARDEN - Wanneer Atli in Under the Tree door zijn vrouw op straat wordt gezet trekt hij noodgedwongen weer bij zijn ouders in. Die wonen in een keurige buitenwijk, maar niet alles is koek en ei. Ze hebben bonje met de buren omdat hun boom te veel schaduw werpt op hun terras en ook binnenshuis zijn er spanningen. Terwijl Atli wanhopig probeert zijn dochter weer te zien, wordt de burenstrijd steeds grimmiger. Bezittingen worden vernield, huisdieren verdwijnen, er worden beveiligingscamera’s geïnstalleerd en de buurman is zelfs met een kettingzaag gesignaleerd.

Wanneer Atli in Under the Tree door zijn vrouw op straat wordt gezet trekt hij noodgedwongen weer bij zijn ouders in. Die wonen in een keurige buitenwijk, maar niet alles is koek en ei. Ze hebben bonje met de buren omdat hun boom te veel schaduw werpt op hun terras en ook binnenshuis zijn er spanningen. Terwijl Atli wanhopig probeert zijn dochter weer te zien, wordt de burenstrijd steeds grimmiger. Bezittingen worden vernield, huisdieren verdwijnen, er worden beveiligingscamera’s geïnstalleerd en de buurman is zelfs met een kettingzaag gesignaleerd.

Do 17, 14:00 / vr 18, 21:15 / za 19, 16:45 en 19:15 / zo 20, 20:15 / ma 21, 15:30 / di 22, 20:00 / wo 23, 20:00

Homecoming (1945) speelt zich af in Hongarije. De Duitsers zijn net weg, de Russen worden nog als bevrijders gezien, het normale leven komt weer op gang. Dan zijn ze er ineens, die twee mannen in hun zwarte pakken. De aankomst van twee orthodoxe joden confronteert de bevolking van een Hongaars dorp met het recente verleden en hun eigen rol daarin. Hun komst maakt veel los. Angsten komen boven en schuldgevoelens van de achterblijvers in het dorp komen los.

Vr 18, 16:00 en 19:15 / za 19, 21:15 / zo 20, 15:00 / ma 21, 20:15 / di 22, 20:15 / wo 23, 15:00

De seniorenfilm van deze maand is La La Land. Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) wil het gaan maken in L.A., net als actrice Mia (Emma Stone). Deze aanstekelijke filmmusical koppelt ouderwetse Hollywoodmagie aan een eigentijds Los Angeles.

Do 17, 15:00

Fries Museum en Slieker Film pakken uit met een filmprogramma bij de tentoonstelling Phantom Limb: art beyond Escher. M.C. Escher zei ooit: ,,Ik kan het niet laten om met onze onomstotelijke zekerheden te sollen.” De films uit dit programma sluiten aan op die uitspraak.

Inception is in het kader van dit programma op woensdag 23 mei om 20.15 uur te zien. De bejubelde, met prijzen overladen, scifi-thriller over de mogelijkheid om tijdens het dromen ideeën in het onderbewuste van anderen te plaatsen: een proces dat inception heet. Met o.a. Leonardo di Caprio en Joseph Gordon-Levitt.

Het Fries Film Archief, Slieker Film en de Waddenacademie houden donderdag 17 mei een filmfestival met een internationaal tintje met films en documentaires uit Duitsland, Denemarken en Nederland. Tussen 15.30 en 22.30 zijn onder meer Jan Wolkers Spreekt, Het verdwijnpunt en Tijdreis langs de Waddeneilanden te zien. Zie www.wadindestad.nl.