Kort politienieuws uit Leeuwarden: dronken man aangetroffen in mierennest

Leeuwarden - De politie van Leeuwarden deed zondagochtend wel een heel bijzondere vondst: ze troffen een slapende man aan bij een boom. De beschonken man lag met zijn hoofd in een mierennest. De man kreeg een proces-verbaal en is veilig thuisgebracht.

Een dag eerder werd een 27-jarige man uit Leeuwarden ook door de politie wakker gemaakt. De man lag zijn roes uit te slapen op de Ruysdaelstraat. Hij kreeg eveneens een proces-verbaal.

In de nacht van zaterdag op zondag 20 mei is een raam vernield bij het kerkelijk centrum bij De Put. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. 

In dezelfde nacht werd een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Het buitenlandse rijbewijs dat hij toonde had meerdere spelfouten, het bleek vals te zijn. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen. 

Op 20 mei rond 17:00 belde een man de ambulance. Het ambulancepersoneel trof de man daarop dronken aan. Hij meldde dat hij niet 'overeind kon blijven', maar volgens het ambulancepersoneel was dit gespeeld. De 42-jarige man uit Leeuwarden kreeg een proces-verbaal. 

In de nacht van zondag op maandag, 21 mei, kwam er bij de politie een melding binnen van mishandeling. De 62-jarige Leeuwarder is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De betrokken auto wordt even later aangetroffen in Zuiderburen. De inzittenden, vier mannen van 17, 20, 21 en 23 jaar uit Leeuwardden en Sint Annaparochie, zijn aangehouden. De politie doet onderzoek naar de zaak.