Doorloper | Team Rechtswinkel Leeuwarden

Leeuwarden - Deze Doorloper staat in het teken van het team van de Rechtswinkel Leeuwarden, bestaande uit een groep enthousiaste rechtenstudenten die sinds juli 2017 gratis juridisch advies geven aan alle inwoners van Friesland.

Wij helpen:       
Iedereen die een juridische vraag heeft. Wij maken geen onderscheid in leeftijd, inkomen of nationaliteit. De (internationale) student die problemen met zijn/haar huurbaas heeft helpen wij, maar ook de werknemer die zijn loon niet heeft ontvangen. Voor elke juridische vraag kunt u bij ons terecht.

Problemen die wij vaak tegenkomen:         
Buitenlandse studenten die hun huurovereenkomst niet begrijpen, omdat deze in het Nederlands is opgesteld; arbeidsovereenkomsten met bepalingen die niet overeenstemmen met de wet of CAO en contracten die worden ondertekend zonder dat de persoon die het ondertekend, op de hoogte is van de inhoud van het contract.

Ons motto:   
Laagdrempelig gratis juridisch advies voor iedereen!

Als Cambuur wint dan:
Verwachten wij een toestroom aan zaken over openbare dronkenschap.

Wij kunnen niet zonder:     
Onze wettenbundels en koffie.

Wij hebben niets met:
Onrecht. Wij willen met de rechtswinkel iedereen helpen die onrechtvaardig behandeld wordt. Mensen zijn vaak niet op de hoogte van wat hun rechten en plichten zijn. Wij willen graag mensen informeren zodat zij wel weten waar ze aan toe zijn.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:   
De Haan Advocaten & Notarissen en HuurTeam Leeuwarden. Wij kunnen altijd bij deze organisaties terecht met (juridische) vragen.

U kunt contact met ons opnemen door:   
Het contactformulier in te vullen op de website www.rechtswinkelleeuwarden.nl of door een mailtje te sturen naar contact@rechtswinkelleeuwarden.nl. We hebben ook een telefoonnummer waarop u ons kan bereiken: 06-36224291. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze openingstijden:
Maandag: 13.00 - 16.00 uur; Donderdag: 18.00 - 21.00 uur; Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.