Groot darttoernooi in De Kobbekooi

Leeuwarden - Buurthuis De Kobbekooi in de wijk Wielenpôlle biedt zaterdagavond 26 mei plaats aan een groot single darttoernooi.

Momenteel staat de teller op 63 deelnemers. Organisatoren Ronald van der Molen en Anneke de Vries hopen op 64 deelnemers. Er kan zich dus nog één darter opgeven waarna de rest op de reservelijst komt.

De darters komen uit Friesland, Groningen en Drenthe. Een van de darters die komt is de achttien jarige Meinte Hibma. Hibma wordt in Friesland omschreven als een van de grootste talenten. Afgelopen weekend verloor Hibma nog van Jermaine Watimena die nog te zien was op het laatst gehouden WK-Darts. Meinte staat tweede op de FDB-ranglijst van Friesland achter Dennis Idema die toevallig een jongen uit de  Wielenpôlle is. Uiteraard komen er ook veel darters uit Leeuwarden. Het niveau loopt van de vierde divisie tot aan de eredivisie. Zelfs recreanten hebben zich opgegeven. Jan Efdé (foto) is één van de darters uit de eigen Wielenpôlle. Jan woont er al 34 jaar en heeft vroeger competitie gedart in De Kobbekooi in de tweede divisie. Jan is, met Duodak, tevens als sponsor verbonden aan het toernooi. 

De wedstrijdtafel wordt dit jaar gedaan door Monika Kluitenberg uit Leek. Monika en haar man Douwe lopen al meer dan twintig jaar mee in de dartsport en staan op heel veel toernooien achter de tafel; Monika achter de tafel en Douwe die lekker menig toernooitje meedart. Voordeel is dat je bij Monika ook aan de tafel dartartikelen kunt kopen of je punten kunt laten vervangen.

Dit jaar zijn er ook weer grote geldprijzen die mede mogelijk gemaakt zijn door de volgende sponsoren:
Duodak daktechniek 
Meijer pallets
Johnny Steunebrink tegelzetbedrijf
Graphic boulevard
Hollanders nieuwe
Selectdartst
Klaas Hilbert

Ook zal er weer een mooie verloting plaats vinden.

Het toernooi start om 19.30 uur met de poules (deuren zijn reeds vanaf 18.30 uur geopend). Vervolgens zal er een winnaars- en verliezersronde zijn.

Elk jaar doneert de Kobbekooi een bedrag aan een goed doel. Ook dit keer zal hier een bedrag naar toe gaan.

Iedereen is aanstaande zaterdag welkom om in De Kobbekooi te komen kijken naar dit mooie en spannende darttoernooi. Wilt u zich nog opgeven bel dan naar 0628326126 (Ronald van der Molen).