Kort politienieuws

Leeuwarden - Een politieagent heeft maandag op Achter de Hoven in Leeuwarden een 20-jarige Leeuwarder aangehouden vanwege heling. De agent had een tip gekregen over fietsendiefstallen. Die fiets werd rond 10.15 uur gevonden op Achter de Hoven. Kort daarna werd de Leeuwarder als verdachte aangehouden. De verdachte komt in aanmerking voor meerdere fietsendiefstallen in de wijk. Het onderzoek daarnaar is in volle gang. Ook heeft de verdachte de schorsende voorwaarden overtreden in een nog lopende zaak.

Bij een bejaard echtpaar op de Groningerstraatweg in Leeuwarden is woensdagochtend om kwart voor acht ingebroken. Rond dat tijdstip werd bij het echtpaar aangebeld. De bewoner vroeg wie het was, waarop een man antwoordde de buurman te zijn. Toen de bewoner open deed, drong een man de woning binnen en rukte een gouden ketting van de bewoonster stuk en ging er vandoor met een hanger. Hij reed weg op een damesfiets met wit zadeldekje in de richting van de Dokkumerstraat. Signalement van de dief: donkere huidskleur, rond 35 jaar, ovaal gezicht, 1,70 á 1,75 lang kort zwart haar, sprak Nederlands met buitenlands accent. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

 

In een woning aan de Vincent van Goghstraat in Leeuwarden is in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak geweest. De dief of dieven zijn via de achterdeur binnengekomen. Vervolgens zijn meerdere goederen gestolen. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.