Open dag Nationaal Park de Alde Feanen

Eernewoude - It Fryske Gea en Nationaal Park de Alde Feanen organiseren op zondag 27 mei een open dag in en om het bezoekerscentrum te Eernewoude.

Er zijn van 12.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud: broodjes bakken bij een kampvuur, knutselen, waterballen lopen, wandklimmen en lekker actief bezig zijn. Maar ook zijn er vaarexcursies en verschillende demonstraties. Genoeg leuks voor een geslaagde middag voor het hele gezin. En iedereen wordt uitgenodigd voor een lenterondje. Dit is een ontspannen wandeltocht van 5, 11 of 20 kilometer die in samenwerking met de ANWB wordt georganiseerd.

Eropuit in de Alde Feanen
Bezoekerscentrum ‘De Wiidpleats’ is dé toegangspoort tot een grandioos natuurgebied en dit laat It Fryske Gea natuurliefhebbers graag zien en ontdekken. Zo krijgen bezoekers van de open dag een voorproefje van al het moois dat er in Nationaal Park de Alde Feanen groei en leeft. Ga deze dag mee voor een rondvaart met één van de open pramen of aan boord van de stille excursieboot ‘De Blaustirns’.

Beleef het bezoekerscentrum
Op het buitenterrein van het bezoekerscentrum vinden diverse activiteiten plaats: verkoop van streekproducten, visroken, broodjes bakken boven een kampvuur, kaarsen maken, survivalbaan en waterballen lopen. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen bij de imker en zijn bijen. Voor de jonge avonturiers zijn er jeugdactiviteiten en is de klim- en klauterbaan ideaal! Aan de knutseltafel kan in alle rust een speciaal aandenken worden gemaakt of worden geleerd hoe je van bijenwas een kaars maakt. En ook de kleintjes tot en met zes jaar worden niet vergeten. Voor hen is er een ‘ontdekpad’, ‘buikglijden’ en een speciale speurtocht.

Excursieprogramma
Vaarexcursies: vanaf 12.00 uur elk halfuur op verschillende soorten schepen
Jeugdexcursiesom 13.30 en 15.30 uur
Survivalbaan: om 12.30, 13.15, 14.00, 14.45 en 15.30 uur

ANWB lenterondjes
Voor wie graag wandelt in de natuur worden deze dag in samenwerking met de ANWB voor het eerst Lente Rondjes georganiseerd. Dit zijn speciaal uitgezette wandelroutes van 5, 11 of 20 kilometer door de prachtige natuur van de Alde Feanen. Alle Lente Rondjes starten bij het bezoekerscentrum.

Kom op tijd!
Tijdens de open dag wordt er voor de vaartochten, de jeugdexcursies en de survivalbaan een kaartjessysteem gehanteerd. Bezoekers wordt daarom aangeraden om op tijd aanwezig te zijn, zodat bij het bezoekerscentrum de kaartjes kunnen worden opgehaald. Deelname aan de activiteiten is gratis met uitzondering van de vaarexcursies en het kaarsen maken. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Adres open dag
Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264TP Earnewâld
Meer informatie: www.itfryskegea.nl/opendag2018