Grote sponsorloop voor Play Skate Court Grou

Grou - De schooljeugd uit Grou en omstreken neemt op dinsdag 29 mei deel aan een grote sponsorloop op het kaatsveld van sportcomplex Meinga.

De opbrengst gaat naar het dit jaar te realiseren Play Skate Court. De drie scholen in Grou – OBS de Twa Fisken, OSG Sevenwolden en CBS Nijdjip – doen niet alleen mee aan deze sponsorloop, maar hebben zich tevens verbonden aan het project. Voor de lessen bewegings-onderwijs gaan de scholen in de toekomst volop gebruik maken van het play skate court. Ook stimuleren ze het gebruik van het complex buiten schooltijden.

,,Daar zijn we heel blij mee”, zegt voorzitter Gerard Frijling van de Stichting Play Skate Court. ,,Op deze manier betrekken we de jeugd er actief bij, zodat het play- en skatecourt voor een deel van hen wordt. De jeugd voelt zich dan betrokken en verantwoordelijk voor het complex. Dus naast het fysieke aspect heeft het project bovendien een opvoedkundige waarde.” De jeugd gaat de komende weken de deuren langs om sponsoren te krijgen. Nadat ze de sponsorloop succesvol hebben volbracht, wordt de gehele opbrengst gestort op de rekening van de stichting. 

De leerlingen van OSG Sevenwolden gaan op 29 mei een Elfstedenloop doen op het sportcomplex Meinga. De basisschooljeugd gaat rondes lopen op het kaatsveld. De Elfstedenloop begint om 13.00 uur en de basisschooljeugd start om 16.00 uur, zodat ook ouders, pakes en beppes aanwezig kunnen zijn om hun pupillen aan te moedigen. De Stichting Play Skate Court Grou rekent op een grote deelname. ,,We maken er een gezellige middag van en rekenen op een mooie opbrengst, zodat we straks los kunnen met de realisatie van dit project”, zo besluit voorzitter Gerard Frijling.