Kort politienieuws uit Leeuwarden: automobilist rijdt appartementencomplex binnen bij inparkeren

Leeuwarden - Een 85-jarige man uit Leeuwarden reed donderdag met zijn auto een appartementencomplex binnen aan de Pieter Sipmawei. Hij probeerde achteruit in te parkeren, maar schoot door over de stoep en de tuin en kwam in de gevel tot stilstand. Er was flink wat schade. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd, hoewel er geen sprake was van drankgebruik.

Een 51-jarige fietster is donderdagavond gewond geraakt nadat ze werd geschept door een auto op de kruising tussen de Jansoniusstraat en de Huizummerlaan. De fietster kwam via de motorkap op het wegdek terecht. De 65-jarige automobilist had geen alcohol gedronken. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. 

Op vrijdagochtend vond eveneens een ongeval plaats toen een 38-jarige motorrijdster uit Roden een file te laat zag. Ze botste achterop een auto bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Akkrum. De motorrijdster is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden is vrijdagavond aangehouden toen ze twee pakjes sigaretten stal bij een winkel aan het Cambuurplein. Ze is aangehouden.