Feestelijke afsluiting Adje Lambertsz voor 1300 basisschoolleerlingen

Leeuwarden - Burgemeester Ferd Crone, beschermheer van Adje Lambertsz, dirigeerde vrijdagochtend de 65 kinderen van het Adje Orkest. Hij opende hiermee officieel het eindfeest van LF18-project Circus Adje.

Zo’n 1300 basisschoolleerlingen uit de gemeente Leeuwarden sloten op feestelijke wijze het Circus Adje-project af. Op Winkelpark de Centrale was het de hele ochtend feest: de leerlingen toonden elkaar hun eigengemaakte circusvoorstellingen en bezochten de voorstelling van Circus Salto en de Grote Hulashow. Op het Doeplein konden de kinderen reuze bellen blazen, een fotoshoot als circusartiest doen en hoeden pimpen. Wethouder Sjoerd Feitsma zong mee met het Adje Orkest en sloot daarmee het besloten deel van het festival af. 

’s Middags was het Adje Festival open voor publiek. Bezoekers konden genieten van voorstellingen van onder meer de Tall Tales Acrobatics en een optreden van de Leeuwarder band Ananazz. Op het Doeplein konden kinderen knutselen,  magische verfkunstwerkjes en zeefdrukken maken.