Opening nieuwe vaarwater Suderburds Wiid bij Grou

Grou - Commissaris van de koning Brok en gedeputeerde Johannes Kramer openen op zaterdag 2 juni samen met de watersportverenigingen, met als thuiswater Grou, het Suderburds Wiid: het nieuwe water tussen de Pikmar en de Wiide Ee.

Een heugelijke gebeurtenis voor de watersportverenigingen KZV Oostergoo, KWV Frisia, GWS, WV De Meeuwen en Skûtsjekomisje Grou. Om het water feestelijk te openen organiseren zij samen met de provincie Fryslân een mooie openingshandeling.

De Grouster watersportverenigingen willen met zo veel mogelijk boten het water gaan openvaren. Na de spectaculaire openingshandeling zal een armada aan boten door het Suderburds Wiid varen. Een armada van optimisten en tjotters, schouwen en skûtsjes, sloepen en zeiljachten, suppen en motorboten, de MS Markol en alles wat kan varen.

Wil je meedoen aan dit spektakel? Zorg er dan voor dat je om 14.30 uur op de Pikmar bent. Volg de aanwijzingen op van de begeleiding(sboten). Alsook volg de basisregel: goed zeemanschap. Mocht je niet zelf de beschikking hebben over een boot, dan is het mogelijk om op te stappen op een boot. Je kunt opstappen om 14.00 uur bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou. De organisatie probeert iedereen mee te laten varen. Mensen die ruimte aan boord van hun eigen schip hebben voor enkele opstappers, kunnen zich ook om 14.00 uur melden bij het Zeilcentrum.

Nadat de armada aan boten door de Suderburds Wiid is gevaren, kunnen de boten aanmeren aan het Starteiland. Daar verzorgt de Friese troubadour Piter Wilkens een optreden met prachtige, watergerelateerde nummers om deze dag luister bij te zetten.

De armada van boten bestaat nu al uit een groot aantal boten. Maar hier geldt ook: hoe meer zielen (en zeilen), hoe meer vreugd!