Loet Kemper neemt na 60 jaar afscheid bij L.V.V. Friesland

Leeuwarden - Loet Kemper (70) voetbalde vanaf 1958 bij L.V.V. Friesland en nam het afgelopen weekend afscheid bij de blauw-gelen.

Loet speelde vijftien seizoenen (1971/72 tot en met 1985/86) in het eerste. Op 3 oktober 1971 debuteerde hij onder leiding van trainer Jan van der Meer in de hoofdmacht, in de uitwedstrijd tegen VVK Groningen in de tweede klasse A. Zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal speelde hij op 11 mei 1986, onder leiding van trainer Gerard Lippold tegen Frisia (0-1 winst) ook weer in de tweede klasse A.

Hoogtepunten waren wel het kampioenschap in de tweede klasse in het seizoen 1975/76 en het kampioenschap in de eerste klasse in het seizoen 1976/77. Promotie naar de Hoofdklasse (toen het hoogste niveau) was een feit, dit onder leiding 
van trainer Gerard Lippold. In deze drie seizoenen speelde Loet 63 competitiewedstrijden. In totaal speelde hij 342 competitie-, beker- en oefenwedstrijden voor het eerste elftal van L.V.V. Friesland waarin hij zeven keer tot scoren kwam als dynamische middenvelder. Loet voetbalde onder de volgende trainers: Jan van der Meer, Gerard Lippold, Jan Kentie, Kor Woudstra en Albert Romkes. Als vrijwilliger is Loet nog steeds betrokken bij de club.