AsieIdier van de week bij De WisseI | Donut

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Donut, een prachtige chocolade bruine jongen van zeven maanden jong.

Donut is op zoek naar een ervaren baasje waar hij veel steun uit kan halen. Want stoer is hij zeker niet!

Zelfs op de speelweide is hij nog niet helemaal zeker. Spelen met een speeltje vindt hij wel leuk, maar als hij je niet kent, of de omgeving is nieuw, dan wordt er niet gespeeld. Een teken dat hij het allemaal nog niet vertrouwt. Donut is een stuk zekerder wanneer hij bij zijn nestgenootje is, maar is dan ook meteen veel en veel te ruw. We zoeken voor Donut daarom wel een huishouden zonder andere hond. Ook al vindt hij dat heel leuk, zoals het spel nu gaat zal dat een keer uitmonden in een fikse confrontatie. 

Donut is een perfecte hond voor iemand die eerder pups heeft opgevoed, of iemand die weet wat een onzekere hond inhoudt. Dat betekent zeker geen harde opvoeding, maar juist een rots in de branding zijn voor deze jonge blom. Zodat hij zich kan ontwikkelen tot een stabieler typje dan hij nu is. 

We raden het af om aan hem te beginnen als u een druk, hectisch huishouden heeft of andere dieren thuis heeft. Donut is het beste af in een stabiele, rustige omgeving met een ervaren baasje die zijn karakter begrijpt. Hij is nog een jonge hond en verder blanco: commando's en dergelijke moet hij nog leren.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.