Kort politienieuws

Leeuwarden - Op de Wâldwei bij Leeuwarden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een automoblist een fietser aangereden. De politie trof de 46 jarige fietser uit Dokkum slapend aan, naast zijn fiets in de berm. Hij had ruzie gehad en wist niet meer hoe hij op deze autoweg terecht kwam. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. De Dokkumer kreeg proces-verbaal voor fietsen op de autoweg.

Een 19-jarige verwarde Leeuwarder is dinsdagmiddag rond 13.15 uur aangetroffen op het Prins Clausplein in Leeuwarden. Tegen de politie wilde de man niet zeggen wie hij was. Na een onderzoek bleek het te gaan om een man, die uit een instelling was weggelopen. De man is door de politie teruggebracht.

Op de Pallasweg in Leeuwarden is dinsdag rond kwart voor één een man onwel geworden. De 23-jarige Leeuwarder bleek agressief. Ook was hij onder invloed van drank en mogelijk ook van drugs. De Leeuwarder bleek een verdachte te zijn, die was vrijgelaten op voorwaarde geen drank of drugs meer te gebruiken. Daarop is hij aangehouden in opdracht van de officier van justitie.

Dinsdagochtend werden drie speakers van €13,95 per stuk gestolen uit een winkel. De vier verdachten vluchtten weg. Het beveiligingsbedrijf Trigion heeft vervolgens het signalement verspreidt. Om 11.00 uur werden drie verdachten herkend door een winkelier op het Cambuurplein. De politie kwam ter plaatse en hield de mannen aan. Het gaat om mannen van 20, 21 en 46 jaar zonder vast woonplaats. Om 15.05 uur meldde zich de vierde verdachte van 52 jaar op het bureau. Door agenten werd hun voertuig aangetroffen. Daarin werd make-up en kleding aangetroffen die eveneens van diefstal afkomstig bleken. Het onderzoek is gaande.