Voormalig Beursgebouw open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Leeuwarden - Bouwgroep Dijkstra Draisma stelt de bouwplaats van het voormalig Beursgebouw aan de Wirdumerdijk 34 tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni open voor publiek.

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor jong en oud is er van alles te doen: springkussens, kleurwedstrijden, kennismaken met innovaties zoals drones en VR-brillen én demonstraties van de nieuwste bouwtechnieken. Uiteraard staat de koffie, thee en limonade voor u klaar! Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is.

Wie kunt u deze dag ontmoeten?
Uiteraard de bouwers! Medewerkers van Bouwgroep Dijkstra Draisma, ITBB, De Alde Stjelp, Visser Konstruktie, Euro Funderingen, J.O.N.G. architecten vertellen of tonen over hun werkzaamheden op deze bouwplaats. Maar ook de opdrachtgever Rijksuniversiteit Groningen geeft u graag een kijkje in het toekomstige faculteitsgebouw Campus Fryslân.

Over RUG / Campus Fryslân
Het rijksmonument, dat in 1880 als Beursgebouw is ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein, is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Nu wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, dat straks ruimte biedt aan zo’n 1.000 studenten en medewerkers. Expertisegebieden zijn meertaligheid, cultuur, duurzaam ondernemerschap, technologie, toerisme, bestuurskunde, voeding en gezondheid. Deze thema’s zijn relevant voor de Friese regio, maar spelen ook op nationaal en internationaal niveau.

Over het bouwproject
Naast het creëren van goede onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten, is er volop aandacht voor vakmanschap en verduurzaming van het pand. Onder andere door verbeterde isolatie, zonnepanelen en het gasloos maken van het gebouw. Zo krijgt Leeuwarden het eerste monumentale, all electric onderwijsgebouw van Nederland.’ Uiteraard blijft het historische karakter behouden. 

Meer informatie en praktische zaken vindt u op: www.bgdd.nl/dagvandebouw