Fietsen Alle Jaren heeft riksja in Bilgaard

Leeuwarden - 'Fietsen Alle Jaren' is zó succesvol dat men inmiddels ook in Bilgaard een riksja in gebruik heeft genomen.

De feestelijke ingebruikname van deze riksja van ‘Fietsen Alle Jaren’ in Leeuwarden was op afgelopen dinsdag 29 mei tijdens het Zomerfeest van Ludingawaard. Op deze vrolijke markt konden cliënten en buurtgenoten kennismaken met het project, een aantal vrijwilligers en tevens met de riksja een eerste ritje maken. 

Deze keer ging 'Fietsen Alle Jaren' de samenwerking aan met Zorgorganisatie  Palet en ook het Wijkpanel Bilgaard, de Wijkvereniging Bilgaard en Thuiszorg Het Friese Land leverden een bijdrage.

,,We zullen ritjes gaan maken in de wijde omgeving. De ritjes zijn gratis en kunnen geboekt worden bij het wijkservicepunt in wijkcentrum Bilgaard en bij Palet in MFC Ludingawaard. We zijn géén taxidienst. We maken leuke ritjes om weer de wind door het haar te voelen", zo laten de initiatiefnemers weten. 

Fietsen Alle Jaren
‘Fietsen Alle Jaren’ is een initiatief van de Fietsersbond, bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’.  Samen met één of twee passagiers gaan vrijwillige bestuurders in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen. Kijk voor meer informatie op: www.FietsenAlleJaren.nl/Leeuwarden