Verdachten cocaïnehandel opnieuw vast

Leeuwarden - Drie verdachten van 25, 30 en 36 jaar oud, die eerder in vrijheid waren gesteld in een grootschalig cocaïne-onderzoek in Leeuwarden, zitten weer vast. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten na een vordering van het OM.

De drie mannen uit Leeuwarden werden op 28 mei opnieuw aangehouden op verdenking van het bezit van cocaïne. De voorlopige hechtenis van deze mannen was geschorst met ingang van 29 november 2017, 7 februari 2018 en 2 maart 2018, onder de voorwaarde dat zij geen strafbare feiten zouden plegen.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de drie mannen de afgelopen weken toch weer cocaïne aan het dealen waren. Daarmee hebben zij de voorwaarden, die golden bij de schorsing van de voorlopige hechtenis, overtreden.

Het OM besloot om opheffing van de schorsing te vragen. De beslissing van de rechtbank om de schorsing van de voorlopige hechtenis op te heffen betekent dat de drie verdachten tot aan de zitting vast blijven zitten.

De zaak dient op 11, 12 en 13 juni voor de rechtbank in Leeuwarden. Naast deze drie verdachten staan nog drie andere verdachten in dit onderzoek terecht.