Vrachtwagenchauffeurs nemen verstandelijk beperkten mee op toertocht

Leeuwarden - De Toertocht ‘Met z’n Allen’ vindt zaterdag 2 juni voor de achtste keer plaats. Deze tocht, inmiddels een traditie, zet meer dan honderd mensen met een verstandelijke beperking een dag in het zonnetje.

Deze cliënten van Talant uit de gemeente Leeuwarden vertrekken in alle vroegte om mee te kunnen rijden met vrachtwagenchauffeurs uit verschillende Friese-, en Groningse gemeenten voor een mooie rondrit door Noord-Friesland.

Ook dit jaar doet er weer een groot scala aan voertuigen mee met de tocht.  Zo rijden er naast veel verschillende gemeentelijke voertuigen ook brandweer en politie mee. Voorafgaand aan de start is er een muzikale verrassing. Rond 10.00 uur rijden alle trucks weg vanaf het hoofdkantoor van Omrin aan de Hidalgoweg.

De route
De tocht maakt dit jaar een grote lus door Noord-Friesland en rijd door Tytsjerksteradiel, Ferwerderadiel, Waadhoeke en de gemeente Leeuwarden. Tussendoor wordt er een stop gemaakt bij de firma Meijer Handling Solutions voor een lekkere lunch. Na afloop is het tijd voor een feestje aan de Hidalgoweg. Alle 106 wagens zijn al vol, maar een kijkje langs de route is ook de moeite waard. De volledige route is terug te vinden op de Facebook pagina van Toertocht Met z’n Allen.

Sponsors
De organisatie is erg blij met alle sponsors, die deze dag mogelijk maken: 2BMade BV, Albron, AON, Autoschade Miedema, Foox Bergsma, Schoonmaakgroothandel Breman, B-waste, Cornelis Bedrijfsauto's BV, DBI, Eringa AV, Freed, Haan reclame/Faber Exposize, Hessing Supervers, KTK, Milieudienst Groningen, Multicopy Leeuwarden, Okkinga Communicatie, Omrin, One-man-band Woaromniet, Orange Gas, Poiesz, Politie Friesland, Reitsma reclame, Rondaan’s Carrosseriebouw, Salland Olie, Scania Rinsma, Sterc, Schuil personenvervoer, Stichting Vrienden van Talant, Meijer Handling Solutions, Talant, Tentenverhuur en partyverhuur Wiersma, VDL Containersystemen BV en Zijlstra beroepskleding.

Over Omrin: Omrin is de handelsnaam van Afvalsturing Friesland NV en NV Fryslân Miljeu. De aandelen van deze overheidsbedrijven zijn in handen van diverse gemeenten. Omrin is in Noord-Nederland actief in de gehele keten van afvalinzameling, afvalverwerking, recycling en energieproductie. De visie van Omrin: het behalen van een zo hoog mogelijk milieurendement en kwaliteitsniveau tegen zo laag mogelijke kosten. Bij Omrin werken ruim 400 mensen.

Over Talant: Zoveel mogelijk op eigen benen staan, een zinvolle dagbesteding en de ruimte om jezelf te ontplooien; ieder mens is het waard om uit het leven te halen wat erin zit. Talant helpt mensen met een verstandelijke beperking hún leven te leiden. De zorg en ondersteuning die Talant biedt, past bij de vraag en de individuele mogelijkheden van de cliënt.