Stichting Waterpolo Fryslân overhandigt cheque aan DOV

Leeuwarden - Een zeer verraste DOV-voorzitter Jan Kootstra ontving afgelopen woensdag 30 mei uit handen van Berend Bruinsma en Marcel Wouters van de Stichting Waterpolo Fryslân een cheque ter waarde van 450 euro.

De Stichting die al een aantal jaren verantwoordelijk is voor de organisatie van de ManMeer!-Cup finales waterpolo in Heerenveen liet ook dit jaar het steunen van een goed doel niet aan zich voorbij gaan. De Leeuwarders Bruinsma en Wouters maken sinds een aantal jaar deel uit van deze stichting die zich inzet voor grote waterpolo-evenementen in Noord Nederland. Zij benadrukken dat verenigingen en organisaties ook een maatschappelijke rol hebben als het gaat om met name de gehandicaptensport. Dat is ook wat ze met deze actie willen benadrukken. Vorig jaar ontving de organisatie Parazwemmen Noord Nederland een cheque en het jaar daarvoor was het De Stichting Milou die een mooi bedrag op hun bankrekening konden bijschrijven.

Voorzitter Kootstra was gelijk enthousiast toen hij door de organisatie werd benaderd. ,,We kunnen het geld goed gebruiken voor het nodige onderhoud aan het clubhuis”, liet hij de organisatie weten. 

DOV zet zich al  vele jaren in voor de gehandicapte sporters in Leeuwarden. DOV (Door Ontspanning Valide) is een gehandicaptenvereniging en kent een diversiteit aan sporten waaronder zwemmen. Deze zomer vieren zij het zestigjarig jubileum van deze vereniging die op initiatief van de Bond voor Nederlandse Militaire Oorlogsslachtoffers (B.N.M.O.) in 1958 werd opgericht. Door middel van acties zoals die van de Stichting Waterpolo Fryslân en een groot aantal donateurs worden de activiteiten grotendeels bekostigd. Donateurs zijn nog altijd van harte welkom. Kijk ook op www.dovleeuwarden.nl.