Tweede editie Pinkstival Camminghaburen

Leeuwarden - Kerkgemeenschap de Schakel, het studententeam van Sociaal wijkteam Noord-Oost, het jongerenwerk van Wellzo, de Kunstkring, Van Beets Boom & Groen, dit is een kleine greep van de verschillende organisaties die zich de afgelopen maanden hebben ingezet voor het wijkfestival in de Leeuwarder wijk Camminghaburen: Pinkstival.

Het wijkfestival gaat zaterdag 2 juni van start met een feestelijke opening om 10.00 uur door wethouder Hilde Tjeerdema in het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Camminghaburen aan de Lieuwenburg 2. Daar gaat om 10.30 uur ook de tuinenwandeling door de wijk van start. Om mee te lopen is geen opgave of aanmelding nodig. De tuinenwandeling  duurt ongeveer tot 12.00 uur.

Activiteiten en workshops
Vanaf 14.00 tot 17.00 uur volgt het middagprogramma. Alle activiteiten van dit programma vinden plaats in het grote park achter de scholen aan het Groenesterpad. Er zijn sport en spel activiteiten voor jongeren, zoals: een basketbalworkshop, een graffiti workshop, een beatbox en rap workshop. Naast verschillende activiteiten voor jongeren zijn er tevens workshops voor alle leeftijden: kunstworkshops & kunstexposities (door de Kunstkring) en een mozaiek workshop (door Elly Hoogeveen). 

Cultureel en culinair programma
Vanaf 17.00 uur worden er optredens verzorgd door verschillende artiesten en bewoners uit Camminghaburen. Optredens van: Harmonieorkest Da Capo, dansgroep ‘De meisjes’, clowns van ‘Dekseltheater’ en een afsluitend optreden van Rinke Schroor & de blues boys. Het festival wordt om 18.00 uur ‘gezond & lekker’ afgesloten met eigen gemaakte hapjes door bewoners van Camminghaburen. Er is gratis koffie, thee of fris verkrijgbaar in de festivaltent. 

Zondagochtend: kerkdienst
Zondagochtend 3 juni is er een feestelijke kerkdienst in een grote tent in het park. Met muziek van een deel van Harmonieorkest Da Capo, een act van de clown (Arthur Pirenne) en de dominee (Helmer le Cointre) en solozang door Froukje Houtstra. De dienst wordt gehouden van 10.30 tot 11.30 uur. Ontmoeting met gratis koffie, thee en limonade naderhand.

Meer informatie: www.Pinkstival.nl