Opticien Johan Gorter na 48 jaar met pensioen

Leeuwarden - Johan Gorter reisde liefst 48 jaar met de trein van zijn woonplaats Workum naar Leeuwarden. Zijn werk als opticien was namelijk al die jaren in de Friese hoofdstad. Op 31 mei jl. volbracht Johan zijn laatste - 'verplichte' - treinrit.

Johan zat ruim 48 jaar (!) in het vak: werkte veertien jaar bij Venema Optiek, vijftien jaar bij Oogmode Cocon en de laatste negentien jaar bij Vellinga Optometrie. In al die jaren voorzag hij vele klanten, op zijn eigen karakteristieke wijze, van een nieuwe bril. Hij deed dit met een kop koffie, een arm op de schouder, een luisterend oor en een kaartje bij bijzondere gelegenheden. Dat was Johan Gorter! 

Afgelopen donderdag 31 mei was zijn laatste werkdag en dat lieten ze bij Vellinga Optometrie natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Wat een onvoorstelbaar drukke en onvergetelijke dag werd dit voor Johan. Het was overweldigend hoeveel klanten afscheid van hem namen. Ook bij Arriva was Johan een bekende passagier en daarom werd hij daar eveneens in het zonnetje gezet. 

Johan Gorter wordt langs deze weg bedankt voor zijn inzet al die jaren en mag nu hopelijk lang, en in goede gezondheid, van zijn welverdiende pensioen gaan genieten.