Bouwfeest op Zaailand Leeuwarden

Leeuwarden - Bedrijven en bouwopleidingen toveren woensdag 6 juni het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden om tot een groot Bouwplein.

Friese bouw/infra- en opleidingsbedrijven laten bezoekers ervaren wat je in de bouw allemaal kunt doen en worden. Van timmeren, metselen of een kraan besturen tot 3D modelleren en constructies bouwen.

Iedereen is tegenwoordig bezig met een duurzame toekomst en dat is maar goed ook. De bouw kan hier een grote bijdrage aan leveren. Denk aan gasloze woningen en bedrijfsgebouwen of juist aan nieuwe vormen van energie. Maar om deze toekomst haalbaar te maken zijn technische mensen nodig. Op de bouwplaats, op productielocaties, in de werkvoorbereiding, bij het ontwerpen, het bedenken van nieuwe mogelijkheden, ga zo maar door. Met het Bouwplein willen de inititatiefnemers jong en oud enthousiast maken voor de bouw.

Op het Bouwplein kun je informatie krijgen, maar er is vooral van alles te doen. Zo kun je een bootje in elkaar timmeren, leer je een kraantje besturen en is er de korte klusworkshop voor vrouwen ‘Hoe word ik een handige Harrie’. Bovendien zijn er VR-brillen, kunnen kinderen van afvalhout een ‘landmark’ timmeren en is er een interactieve quiz. 

Bedrijven en bouwopleidingen in Fryslân hebben de handen ineengeslagen en laten woensdag 6 juni gezamenlijk zien wat de Bouw en Infra te bieden heeft. Ook de sectoren die met bouw en infra samenwerken presenteren zich, zoals de installatiebranche, Defensie, Frysk Lab en de Chauffeurs Vereniging Friesland.

Meer informatie over dit evenement vind je op de Facebookpagina van De Bouw Iets Voor Jou. Het evenement is van 9.00 uur tot 15.00 uur en vindt plaats op het Wilhelminaplein te Leeuwarden. Deelname is gratis.