Meerdaagse Wijkfeest Westeinde

Leeuwarden - Het jaarlijkse meerdaagse wijkfeest van Westeinde wordt in de week van 12 tot en met 16 juni georganiseerd.

Dit jaar is er weer een gevarieerd programma voor jong en oud. Het jaarlijkse Domino’s Volleybaltoernooi vormt wederom de rode draad door de programmering. Het wijkfeest vindt plaats op het grasveld aan Pieter Sipmawei.

Tijdens het wijkfeest zal op dinsdagmiddag 12 juni de beweegtuin van Westeinde worden geopend. De opening vindt plaats om 16.30 uur. Welke prominente Leeuwarder de opening gaat verrichten is een verrassing. 

Speciaal voor de jeugd: knutselmiddag, bingo, survivalrun, kinderdisco, springkussens, zweefmolen, draaimolen, Peter Lauwers jeugdvoetbaltoernooi, penaltyschieten, Inkipinki poppentheater en meer. Voor de ouderen heeft men dit jaar een optreden van het Binnenstadskoor ondersteund door een klein orkest, diverse andere optredens, een bingo en een klaverjastoernooi geregeld. Zo treden dit jaar op: JC and the Gang, DJ Ricardo Silvio (Back tot he 90’s), Leerlingen van OBS de Wester, DJ Quickfinger, Reina, Trienes (zoon Rommy) en Hazes look a like en W&M drive in. Daarnaast zal de Leeuwarder Brandweer wederom een demonstratie komen geven tijdens het wijkfeest. Als er voldoende water in de sloot aanwezig is doet men een demonstratie op het water. Daarnaast zal de nostalgische Zweefmolen van Appie Kooistra aanwezig zijn. 

Op zaterdag 16 juni is er een gezellige Braderie met diverse kramen (er kunnen nog een aantal mensen/bedrijven aan worden gemeld). Ook is er op deze dag vanaf 13.00 uur Westeinde Culinair, waarin diverse wijkbewoners hun kookkunsten presenteren. En natuurlijk kan er tegen een kleine vergoeding geproefd worden. 

Voor meer informatie: www.wijkfeest-westeinde.nl.