Chauffeursevenement met tal van activiteiten

Leeuwarden - De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) houdt op zaterdag 9 juni voor de 36ste keer een groot chauffeursevenement in Leeuwarden.

Het evenement vindt vooral in en rondom het clubgebouw 'de ScanTri Hal' aan de Orionweg 10 op bedrijventerrein de Hemrik in Leeuwarden plaats. CVF mag tevens gebruik maken van het terrein van rijschool Berend Knol. ,,Want ruimte hebben we nodig. Vanwege Leeuwarden Kulturele Hoofdstad, organiseren wij er ook een konvooirit van trucks en bussen bij. Zij rijden een rit door Leeuwarden. Mensen met een beperking mogen meerijden in de wagens", aldus de organisatie.

Vanaf 8.00 uur verzamelen de wagens op de Orionweg en het vertrek is om 9.30 uur. Naast deze konvooirit zijn er behendigheidswedstrijden voor trucks, bussen, personenwagens en vorkheftrucks, voor de kinderen zijn er wedstrijden met trapskelters. Bij al deze wedstrijden zijn mooie bekers te winnen. De truck- en buschauffeurs strijden om de PAX wisselbokaal. In de 'ScanTri Hal' ligt bovendien een parcours voor miniaturen trucks, echt heel mooi om te zien. Als de trucks, bussen en oldtimers terug zijn van het konvooi, is er een truckverkiezing, een jury zoekt de mooiste wagens er uit. Zo is er van alles te beleven, want rijschool Berend Knol houdt ook nog een open dag. De toegang is zoals altijd gratis!

De route van het konvooi is: Orionweg, Uranusweg, Vondelingweg, afslag tunneltje route door Camminghaburen, Kanaalweg, Esdoornstraat, Archipelweg, Vrijheidsplein, Groningerstraatweg, Noorderweg, Groeneweg, Westersingel, Ruiterskwartier, Zaailand, Sophialaan, Langemarktstraat, Snekertrekweg, Hermesbrug linksaf over viaduct, Middelseelaan, Uiterdijkseweg, Nijlânsdyk, Beatrixstraat, onder van Harinxmabrug door, Rapenburg, Weideflora, Aldlân, Aldlânsdyk, over de brug de Hemrik in,cNeptunusweg, Uranusweg, Orionweg.

Voor informatie of opgave kunt u mailen met secretariscvf@gmail.com. U kunt ook een kijkje nemen op: www.chauffeursvereniging-friesland.nl