OBQ-DFS succesvol bij NK ritmische gymnastiek

Leeuwarden - Het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek voor individuele gymnastes en duo's van de tweede divisie werd afgelopen zaterdag in sporthal de Driesprong in Barendrecht gehouden.

Indy Veltman en Maaike Tijpens van gymnastiekvereniging OBQ-DFS veroverden de Nederlandse titel bij de benjamins. Clubgenootjes Elin Stam en Yolanthe Dijkman wonnen in deze categorie het brons. Bij de prejunioren eindigden Veerle Tuinema en Femke Del Grosso net naast het podium.

Almere

In sporthal Waterwijk in Almere pakte Lis Stinstra een mooie derde prijs bij het NK eerste divisie op B niveau met haar tweekamp met bal en zonder materiaal. Sara Zarza eindigde met haar vierkamp met hoepel, bal, knots en lint net naast het podium. Sara plaatste zich met hoepel en knots voor het NK onderdeelfinales eerste divisie A-lijn in Amsterdam.

Amsterdam

In sporthal Ookmeer te Amsterdam werden zondag de eerdergenoemde onderdeelfinales gehouden. Sara werd keurig vijfde met hoepel en zesde met knots op het hoogste niveau van Nederland.