Simon Deelstra Nederlands kampioen op vloer

Hoofddorp - Het NK turnen voor heren eerste tot en met derde divisie werd het afgelopen weekend in Hoofddorp gehouden. Simon Deelstra van gymnastiek vereniging UDI-Warga kwam uit in de derde divisie junior I.

Zaterdag 2 juni turnde Simon de meerkampfinale. Hij turnde, net als bij de halve finale, een stabiele wedstrijd en met een puntentotaal van 66,317 won hij brons. 

Zondag 3 juni kwam Simon nog een keer in actie. Dit keer voor de NK-toestelfinales. Hij deed mee op vijf toestellen. Simon turnde een fantastische vloeroefening en werd hierop Nederlands kampioen. Op zowel rek als op voltige won hij zilver. 

Ahoy Rotterdam

De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) bestaat dit jaar 150 jaar. Dit gaan zij samen met de turners vieren en daarom mogen de beste zes turners van de meerkampfinale van afgelopen zaterdag meedoen aan de Dutch Gymnastics – The Finals 2018 op 23 en 24 juni in Ahoy Rotterdam. Normaliter wordt dit evenement alleen gehouden voor de Eredivisie-turners, maar dit jaar dus ook voor de eerste-, tweede-, en derde divisie. Simon zal hier ook weer in actie komen.