Drukke dagen voor sc Leovardia

Leeuwarden - De hoofmacht van sc Leovardia is nog altijd in de race voor promotie naar de tweede klasse, maar de grootste inspanningen betreffen de organisatie van de toernooien die de komende dagen gespeeld gaan worden op de velden van de vier jaar oude fusievereniging.

Zo is het Kalverdijkje Noord op woensdag 6 juni vanaf 15.00 uur het decor voor het Leeuwarder Studentenkampioenschap Veldvoetbal (LSV). De negentiende editie die voor woensdag 6 juni op het programma staat zal naar schatting vierhonderd deelnemers in actie brengen. In dames – en herenpoules wordt gespeeld op een half veld en is het de vraag of FC Keita (heren) en SC Tsunami (dames) in staat zijn hun titels te prolongeren. 

Nog drukker wordt het aan het Kalverdijkje als vanaf vrijdag 8 juni de eerste teams worden ontvangen die op zaterdag 9 - en zondag 10 juni deel gaan nemen aan de zevende editie van het Leeuwarder Weekendtoernooi. Dit toernooi – waaraan wordt deelgenomen door teams vanuit heel Nederland – staat open voor spelers en speelsters in de leeftijdscategorieën O13- en O15. 

De 52 teams die zich hebben ingeschreven overnachten in tenten en zijn niet alleen deelnemer aan een voetbaltoernooi, maar kunnen op zaterdag 9 juni ook deelnemen aan een ‘beachparty’. Piet Paulusma komt vervolgens een dag later vertellen of ze daarbij wat lekker weer hebben gehad. 

‘Never a dull moment’ voor de Zwart Gelen want die organiseren op vrijdagavond 8 juni ook nog  de finaleavond van een eigen ‘Mini Champions League’; de derde – en afsluitende speelronde van een toernooi voor de jongste jeugdleden van sc Leovardia. 

En dan is het eigen onderkomen een weekend later (vanaf vrijdag 15 juni) ook nog de basis voor het Nederlandse kampioenschap voor ambtenaren. Een toernooi waaraan wordt deelgenomen door medewerkers van onder andere de belastingdienst, diverse gemeentes,  provinciën en waterschappen. 

Bij winst aanstaande zaterdag van de hoofdmacht in -, op - en tegen Veenwouden is het Kalverdijkje Noord op zaterdag 16 juni ook de locatie waar sc Leovardia 1 promotie naar de tweede klasse kan bewerkstelligen.