Friese Poort midden yn 'e Mienskip met Eventweek

Leeuwarden - ROC Friese Poort Leeuwarden/Dokkum organiseerde van 4 tot en met 8 juni de ‘Midden Yn’e Mienskip’ (MYEM) Eventweek in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Studenten en medewerkers konden een week lang genieten van workshops, kunst, theater, sport, muziek en sprekers in een festivalachtige setting. De laatste dag, vrijdag 8 juni, hebben studenten én medewerkers zich belangeloos ingezet voor hun ‘Mienskip’.

Aangepast rooster studenten
De gehele week hadden studenten een aangepast rooster. De studenten volgden verschillende onderdelen uit het programma en tussendoor konden ze genieten van optredens op het festivalplein van onder meer rapper Haas, Mr. Weazley en Magnificence, twee oud-studenten van ROC Friese Poort die met hun muziek de wereld over reizen. Barbara Hempen, projectleider MYEM Eventweek: ,,Alle opleidingen hebben een bijdrage geleverd aan deze Eventweek in de vorm van workshops, exposities of voorstellingen met als doel buiten het gewone lesrooster activiteiten aan te bieden die inspirerend en waardevol zijn.”

Veel verschillende activiteiten
Gedurende de hele week vonden er veel verschillende activiteiten plaats. Op maandag 5 juni werd een ‘Creaparty’ gehouden op locatie Wilaarderburen. Studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging namen het in deze schoolwedstrijden tegen elkaar op. Het thema was ‘Kreas yn Kultur’ en verwijst naar verschillen en overeenkomsten in schoonheidsidealen tussen culturen. Op dezelfde locatie vond de voorstelling ‘Don Quichot’ plaats. Studenten en medewerkers werden aangezet om na te denken over de vraag wat zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. Op dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni was de Skelterrace en het Bouwplein op het Wilhelminaplein. Elf vmbo-scholen streden tegen elkaar in hun gepimpte skelters. De opbrengst van de Skelterrace gaat naar Stichting Opkikker.

Community Service Learning
Op vrijdag 8 juni was het Community Service Learning-dag. Studenten en medewerkers hebben zich deze dag belangeloos ingezet voor de omgeving, hun ‘Mienskip’. Ze hebben geholpen met diverse klussen bij onder andere de Voedselbank, verzorgingscentra en basisscholen in de buurt. Mantelzorgers en vrijwilligers van verschillende instellingen werden uitgenodigd voor een verwendag in de kapsalon en beautysalon op school. Ook organiseerden studenten aan de locatie Anne Wadmanwei een Repair-café. Hier konden mensen kapotte apparaten kosteloos laten maken.

Midden Yn’e Mienskip
ROC Friese Poort wil verbonden zijn met de regio en ‘Midden Yn’e Mienskip’ staan. Met dit project haakt de onderwijsinstelling aan bij de ambities van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Met betekenisvolle projecten en inspirerende samenwerkingen wil ROC Friese Poort studenten mooie leerervaringen bieden. Van eventweken op alle vestigingen tot het meewerken aan projecten uit het bidbook, tot het uitvoeren van maatschappelijk betekenisvolle projecten. Om zo studenten net dat beetje extra mee te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.