Chauffeursevenement verliep op rolletjes

Leeuwarden - De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) organiseerde afgelopen zaterdag 9 juni een groot chauffeursevenement waarbij van alles te doen en te bekijken was.

Veel mensen zullen de trucks gehoord hebben toen ze 's morgens met zeventig wagens door Leeuwarden reden.

Mensen met een beperking of mensen die normaal nooit de kans krijgen om in een truck mee te mogen rijden, kregen nu de kans en dat deden ze! In bijna elke wagen reden wel een of twee passagiers mee, zij hadden een prachtige dag en dan aan die luchthoorn trekken, dat is natuurlijk het mooiste.

De wagens waren rond half twaalf weer terug bij de ScanTri Hal, het clubgebouw van de CVF. Daar werden tijdens een truckverkiezing de mooiste trucks uitgekozen. De jury bestond uit: dhr. Jan van Dort, voorheen directeur bij Gebr. Ferwerda, automaterialen en erelid van de CVF, Harm Mink, secretaris van Bedrijventerrein de Hemrik en Klaas Hoekstra eveneens erelid van de CVF. De mooiste bakwagen was van de Ruiter uit Wytgaard, de mooiste truckoplegger was van Ponne, met als chauffeur Roy Bergsma, de mooiste truck met aanhangwagen was van Rijschool Wagenaar uit Hallum en de mooiste oldtimer was de oude torpedo DAF met melkbussen op de wagen. Hieruit werd dan weer de mooiste truck van de dag gekozen en dat werd de prachtige blauwe combinatie van Rijschool Wagenaar uit Hallum (zie foto).

Ook waren er (in vier categorieën: bakwagen, bus, truckoplegger en truck met aanhangwagen) behendigheidswedstrijden voor beroepschauffeurs. De beste van alle categorieën en dus winnaar van de PAX Wisselbokaal met bijbehorende krans werd Edwin van den Berg uit Gorredijk. 

Voor het publiek waren er eveneens behendigheidswedstrijden in personenwagens, op vorkheftruks en voor de kinderen op trapskelters zodat ook zij prachtige bekers konden winnen.

De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagde, goed bezochte dag.