Langste doppenketting ter wereld gaat over de Oldehove

Leeuwarden - IKN is, mede dankzij de hulp van de kinderen van basisschool de Wester en ongeveer tweehonderd andere vrijwilligers, nu zover dat voor 99% zeker is dat de recordpoging van de langste doppenketting ter wereld zal worden gehaald.

Deze week zijn de laatste geregen doppenkettingen op school opgehaald. Op kantoor van IKN (Stichting Internationale Kinderhulp Nederland) gaat men nu bezig om die te verbinden aan de ketting die nu zo ongeveer de twee kilometer is gepasseerd!

Op woensdag 27 juni is een landmeter uitgenodigd (met dank aan Kavel 10). Deze meneer gaat een officieel parcours uitzetten waarlangs de doppenketting wordt gemeten. Op die dag zal Wout Zijlstra (sterkste man van Nederland) met zijn zoon Wout junior officieel toekijken of aan alle voorwaarden is voldaan. Als alles goed gaat heeft IKN aan het einde van die dag een wereldrecord in handen.

Op zondag 8 juli wordt de doppenketting aan het grote publiek gespresenteerd door de ketting over de Oldehove te trekken. Met de aanwezige vrijwilligers (en kinderen van de Wester) wordt de doppenketting overgedragen aan Wasteboards. Zij zullen de doppenketting hergebruiken in de vorm van skateboards.

Alle opbrengsten van deze actie komen ten goede aan scholing in een kinderdorp in India. Scholing voor deze zestig kinderen kost op jaarbasis ongeveer €20.000,- Je kunt de actie ondersteunen door te doneren via de website van IKN: www.internationalekinderhulp.nl

Let op: Uw doppen metaal of kunststof kunt u permanent bij IKN aan de Marshallweg 4a in Leeuwarden in blijven leveren!