Zwembaden in Leeuwarden rookvrij

Leeuwarden - Het terrein rondom Sportcentrum It Gryn in Stiens wordt, na eerder al zwembad de Blauwe Golf, nu ook rookvrij. Op het hele terrein, inclusief de zonneweide en buitenbaden mag niet meer gerookt worden.

Sportbedrijf bv Sportwerkt mee om onze kinderen in de toekomst rookvrij te laten opgroeien. Onlangs is door verschillende partijen uit Leeuwarden een intentieverklaring ondertekend. Hierin staat beschreven dat de partijen samenwerken om onze toekomstige generatie zo min mogelijk met roken in aanraking te brengen.

Bv Sport werkt hieraan mee door als doel te stellen elke accommodatie in beheer van bv Sport rookvrij te maken. Zwembad de Blauwe Golf heeft al langer een rookvrij terrein en nu volgt Sportcentrum It Gryn in Stiens. Op het terrein rondom het zwembad, inclusief de zonneweide en de buitenbaden, is het niet langer toegestaan om te roken. ,,Er zwemmen en spelen veel kinderen op de zonneweide en in de buitenbaden. Om aanraking met roken te voorkomen hebben we het hele terrein rookvrij gemaakt",  zegt Arnold van Oostrum, coördinator van de zwembaden.

In de toekomst ziet bv Sport graag alle accommodaties rookvrij. In samenwerking met diverse sportclubs wordt gekeken naar de mogelijkheden om dit te bereiken.