ROC Friese Poort wint LC Award mbo met bouw Taalpaviljoen

Leeuwarden - Studenten van de opleidingen Bouw en Infra van ROC Friese Poort wonnen dinsdagavond 12 juni de LC Award met hun project, de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM.

Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, Yorick Sietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra, werkten wekenlang aan de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM in de Prinsentuin. Samen met nog veel meer studenten van hun school.

Volgens docent Sym Timmermans was het project een mooi voorbeeld van praktijkonderwijs: ,,Studenten moeten in de praktijk het vak leren, niet alleen in de schoolbanken.”

Samenwerking
Studenten van meerdere opleidingen uit Drachten leverden een bijdrage aan het paviljoen. Dat leverde een mooie leerervaring op. Voor het prijzengeld van €333,33 hebben de studenten ook al een bestemming. Ze gaan er met zijn allen 'een mooie dag van organiseren'.

Taalpaviljoen
Het Taalpaviljoen is onderdeel van het project Lân van Taal van Culturele Hoofdstad dat sinds april geopend is. De ronde vorm van het Taalpaviljoen beeldt de rok uit van een vrouwenfiguur met twee hoofden, MEM. De twee hoofden staan symbool voor de twee moedertalen van Friesland.