Grootste Gehaakte Deken van de Wereld: Friese vlag is klaar

Grou - De uit zestien dekens vervaardigde Friese vlag werd onlangs, tijdens het laatste haakcafé Grou voor de zomerstop, onthuld.

Ook waren er nog 42 dekens te bewonderen die in de afgelopen maand aan elkaar gehaakt waren. Het door de dames van haakcafé Grou gehaakte totaal aantal dekens komt daarmee op 514! 

,,Onder muzikale begeleiding van VOLK! en voor alle haaksters een lekker bakje ijs werd het een super gezellig haakcafé", zo lieten de dames weten. 

De tijd vliegt als je plezier hebt...
,,Twee en een half jaar geleden begonnen we aan een fantastische uitdaging; meewerken aan de grootste gehaakte deken van de wereld. De groep enthousiaste haaksters groeide en groeide, de mooiste creaties werden gemaakt. Tienduizend gehaakte dekens moesten er komen. In 2015 lachten we nog om dit aantal want de lat lag wel erg hoog. Maar... wie niet waagt, wie niet wint. Deken voor deken steeg de teller en ondertussen werd lief en leed gedeeld tijdens de maan- en zaterdagen in het MFC Friesma State in Grou. Op 14 en 15 juli zal deze deken, samen met alle andere dekens, te bewonderen zijn in park Vijversburg te Tietsjerk. We zijn in de grote telling nog maar een paar honderd dekens verwijderd van de magische tienduizend! Wie had dat ooit gedacht! Onze dank gaat uit naar alle lieve haaksters, supporters en sponsoren die met ons de schouders eronder gezet hebben en hebben laten zien wat het woord 'mienskip' nu écht betekend", aldus de blije haaksters.