Sportvisevenement voor jeugd bij De Grote Wielen

Leeuwarden - Een fantastisch sportvisevenement vindt aanstaande zaterdag, 16 juni, op het terrein rondom restaurant de Grote Wielen plaats voor de jeugd (9-16 jaar).

Het evenement wordt georganiseerd door de Jeugdraad van Sportvisserij Fryslân vanuit de gedachte dat de Friese jeugd heel veel plezier heeft in het sportvissen maar dat er nog genoeg onderdelen en onderwerpen zijn om nog beter te leren vissen. En van wie kun je dit nu beter leren dan ervaren en deskundige sportvissers. 

Op het evenement zullen verschillende karpervissers, witvissers en roofvissers aanwezig zijn om tips en trucs te delen en tevens de nodige demonstraties te geven. Ook de specialistengroepen, te weten de Snoekstudiegroep en Karper Sportvisserij Nederland, zijn prominent aanwezig. 

In de volledig uitgeruste visboten kunnen de deelnemers meevaren én vissen en in de praktijk bekijken hoe een dieptemeter werkt en zelf ondervinden hoe geweldig een ‘fronttroller’ functioneert en het vissen een stuk gemakkelijker en efficiënter maakt.

Voor het evenement hebben zich ondertussen een veertigtal jeugdige sportvissers opgegeven. Het evenement start om 09.30 uur en zal afgelopen zijn om 16.00 uur. De deelname is gratis.

Op 14 juli zal een dergelijk evenement plaatsvinden nabij de Driewegsluis, Wolvega en op 15 september op het starteiland in het Sneekermeer. 
Opgave hiervoor kan via de website: www.visseninfriesland.nl/jeugd. Opgave voor Leeuwarden is niet meer mogelijk.