Lawi Triatlon Stiens voor alle leeftijden

Stiens - Wel eens aan een triatlon willen meedoen maar denk je dat het te zwaar voor je is? Kom dan op 30 juni aanstaande naar Stiens om mee te doen aan de Lawi Triatlon.

Niet alleen wordt er een gewone triatlon gehouden maar ook een mini-triatlon, dé ideale manier om te ontdekken of triatlon een sport voor jou is.

Vorig jaar organiseerde de Stichting Triatlon Friesland voor het eerst deze mini-triatlon en dat was direct een succes. 250 meter zwemmen in buitenwater, tien kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen is voor iedereen te doen. Meedoen kan vanaf twaalf jaar en is dus heel geschikt om als ouder en kind sámen aan deel te nemen. Inschrijven kan nog tot 24 juni.

Naast de mini-triatlon zijn er op 30 juni een sprint triatlon (750 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen) en een Olympische afstand (1500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen). Ook hiervoor kan nog worden ingeschreven.

En voor wie niet kan of wil meedoen maar de triatlon van Stiens wel een warm hart toedraagt: er zijn nog vrijwilligers nodig die deze dag mee kunnen helpen bij de organisatie.

Naast de activiteiten op zaterdag is er vrijdagavond 29 juni voor de derde keer een jeugdtriatlon (honderd meter zwemmen in het zwembad, drie kilometer fietsen en achthonderd meter hardlopen). Dit is mogelijk doordat het bestuur er in is geslaagd een aparte hoofsponsor voor dit evenement te vinden, te weten BronSnijder WoninginrichtingAanhuis.nl . Daardoor kunnen weer tientallen kinderen rondom zwembad It Gryn hun eigen triatlonwedstrijd beleven.

Met de jeugdtriatlon wil de Stichting Triatlon Friesland kinderen enthousiast maken voor de triatlonsport. In dat kader worden voorafgaand aan de wedstrijddag ook een aantal clinics georganiseerd. ,,In 2017 konden we zo uiteindelijk zestig kinderen in contact brengen met de triatlon”, vertelt Henk Hoekman, binnen het bestuur verantwoordelijk voor de jeugdtriatlon. Dat is belangrijk voor de Stichting Triatlon Friesland want deze stelt zich niet alleen ten doel om jaarlijks een triatlonwedstrijd te organiseren maar zij wil de triatlonsport ook in de breedste zin van het woord promoten.