Humanitas Leeuwarden e.o. bedankt klas Friese Poort

Leeuwarden - Leerlingen van de opleiding Marketing en Communicatie van ROC Friese Poort maken voor het tweede jaar op rij korte projecten voor Humanitas Leeuwarden en omstreken.

De leerlingen maken folders, filmpjes en animaties voor de website en Facebook. Dit alles onder begeleiding van docent Douwe Jan Pol. Hij bespreekt de opdracht van Humanitas met de leerlingen. Daarna gaan ze in groepjes aan de slag en bedenken hoe je een animatie over eenzaamheid maakt. Humanitas kiest het beste filmpje en plaatst dat dan.  

Douwe Jan: ,,Het zijn leuke opdrachten voor de leerlingen. Ze leren hoe te communiceren met de klant en goed te vragen wat een klant wil. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag met ideeën en verwachtingen managen. Heel essentiële zaken waar ze later profijt van hebben in een baan. Daarom ben ik heel blij met de samenwerking met Humanitas en het is ook nog voor het goede doel."  

Taart met thema kindervakantieweken
De afdeling Communicatie van Humanitas bedankt de leerlingen met een lekkere taart, voor alle folders, filmpjes en flyers die ze maakten voor verschillende thema’s. Het thema op de taart zijn de kindervakantieweken. Dat was de laatste opdracht die de leerlingen hebben gedaan. Op de vraag wat de leerlingen van de samenwerking vonden. Jacco: ,,Ik vond het leukste dat ons verhuisfilmpje meer dan 500 keer bekeken is." Lars beaamt dat: ,,Toen we de filmpjes maakten was het best koud, het sneeuwde toen. Maar dat gaf ook wel een leuk effect. Gelukkig kon Anne ons helpen met het editen van het gefilmde materiaal,  het is mooi dat je hulp uit de klas krijgt. En het motto Humanitas doet meer dan je denkt, klopt helemaal hoor. En euh…mogen we de foto, want die is leuk als klassenfoto."

Kijk voor meer informatie over Humanitas Leeuwarden op www.humanitas.nl/leeuwarden