Toertocht 'Ronde Culturele Hoofdstad'

Leeuwarden - De toerfietsclubs TFC Frisia, TFC Stiens en TFK Bergum organiseren op zaterdag 23 juni, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, gezamenlijk de toertocht 'Ronde Culturele Hoofdstad' van 120 km en per plaats een tocht van ongeveer 50 km.

De tocht gaat door een gevarieerd landschap rondom de Culturele Hoofdstad. Er kan gestart worden in de drie vestigingsplaatsen van de toerclubs: in Leeuwarden, Stiens en Burgum. Vanuit elke startlocatie kan ook deelgenomen worden aan een tocht van ongeveer 50 km die eveneens geschikt is voor E-bikes.

Dit fietssportevenement is bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser.  De routes zijn ook in GPS beschikbaar en kan men downloaden op de website www.ntfu.nl. De route van 120 km is volledig uitgepijld en deelnemers aan de route van 50 kilometer ontvangen een routebeschrijving.

De start en finish is in Leeuwarden in de Elfstedenhal, in Stiens in café De Kern en in Burgum in Glinstrastate.

Starttijden: 120 km van 8.00 tot 10.00 uur en 50 kilometer van 9.00 tot 11.00 uur.

Iedere deelnemer ontvangt een consumptiebon en een herinneringsmedaille.

Bij de Ronde Culturele Hoofdstad wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan&Go. Leden van toerfietsclubs hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Dat geldt ook voor fietsers die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving. Voorinschrijven met korting kan via de website van de NTFU. Enkel de barcode op de ledenpas laten scannen en de fietser kan op weg.