Dagbesteding Talant in Stiens krijgt nieuwe transportkarren

Stiens - De dagbestedingsgroep van Talant in Stiens, die zich bezighoudt met het scheiden van het afval, kreeg tijdens het jaarlijkse zomerfeest op 15 juni nieuwe transportkarren uitgereikt.

Met de nieuwe karren kan de locatie nog beter haar bijdrage leveren aan een duurzamer wereld.

Talant is in 2016 begonnen met een afvalcampagne om binnen de organisatie verschillende soorten afval beter te scheiden. Op de drie grote locaties van Talant in Beetsterzwaag, Drachten en Stiens gaat dit samen met een zinvolle dagbesteding voor cliënten. Cliënten halen samen met de begeleiding in diverse rondes, papier, glas en groenafval op. Cliënten zijn hierdoor in beweging en helpen actief mee met het opgeruimd houden van de woningen.

Tijdens de opstartperiode van de dagbesteding in Stiens werden nog oude transportkarren gebruikt. Nu de activiteiten succesvol blijken, krijgt de groep nieuwe, op maat gemaakte karren. De nieuwe karren zijn lichter en makkelijker in gebruik. Hierdoor kunnen papier, glas en groenafval nog beter worden gescheiden. 

Uitreiking tijdens het jaarlijkse zomerfeest
Ieder jaar viert de locatie aan de Ieleane in Stiens het zomerfeest met cliënten, verwanten en personeel. Dit was een mooie gelegenheid om de karren officieel te overhandigen aan het dagbestedingsteam.