Vrijwilligers Doarpstún superblij met nieuwe Praathûs

Snakkerbuorren - Veel vrijwilligers werkten ruim anderhalf jaar aan de sloop van het oude en de bouw van het nieuwe Praathûs in Snakkerbuorren. De laatste maanden werden de puntjes op de i gezet.

Het Praathûs werd begin deze maand hernieuwd in gebruik genomen en alle betrokkenen voelen zich in het hagelnieuwe onderkomen weer helemaal thuis. 

Geartsje Janssen, coördinator Doarpstún Snakkerbuorren: ,,Het is hier ouderwets gezellig en we genieten van de nieuwe veranda waar we ’s morgens met een kleine twintig vrijwilligers koffiedrinken tijdens de pauze. ’s Middags komt er vaak een kleinere groep werken van 13.00 tot 16.00 uur en ook zei zijn reuze blij met het resultaat van de verbouwing. Binnen is een mooie ruimte met verschillende mogelijkheden, we hebben een nieuw kookeiland, geschikt om workshops te geven, een afgescheiden hoek wordt gebruikt als vergaderruimte. In de herfst gaan we binnen schaften bij een nieuwe houtkachel die ook de vloer kan verwarmen. Een speciale ruime kast wordt gebruikt voor de opslag van zaai- en pootgoed zodat het niet meer overal en nergens ligt. Een laatste wens wat het Praathûs betreft zijn zonnepanelen op het dak maar daar sparen we nog voor. We zijn nog op zoek naar bestuursleden, een coördinator en een beheerder."

Er is altijd werk op de tún: schoffelen, opruimen, maaien, oogsten en veel meer. De vele handen maken licht werk. De tuin is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur, in het weekend van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en te genieten van de tún. Kijk voor meer informatie op www.dedoarpstun.nl.